S čím my ženy bojujeme pri nákupoch?

S čím my ženy bojujeme pri nákupoch?

Anna Horňáková
Povedzme si to na rovinu – niekedy je nakupovanie peklo. Každá sme iná, každá máme iné problémy, ktoré potrebujeme spracovať a prijať, prípadne zakryť. Potom príde ten moment, kedy ideme nakupovať. Fotografie na internetových obchodoch vyzerajú skvelo - to chcem! To sa mi páči! A potom príde balík domov a tie veci akosi nesedia, však? Niečo trčí, nevieme v tých veciach dýchať, uvažujeme nad ďalšou diétou a vyčítame si, že sme zasa zlyhali. Niekedy to vie poriadne liezť na nervy, obzvlášť vtedy, ak potrebujeme šatstvo na špeciálnu príležitosť. A sebavedomie klesá a pocit frustrácie rastie a rastie, a potom sme so sebou nespokojné. Čo všetko nás trápi?

 

Pútač pozornosti – väčšie poprsie

Určite sa medzi nami nájdu tie, ktorým príroda uštedrila väčšie poprsie. Dámy, gratulujeme, ale chápeme, nie je to vždy úžasné. V lete si dáme top na ramienka a vyzeráme vyzývavo, pritom nosíme to isté, čo ostatné ženy. Aj tak som ja tá, ktorá púta pozornosť... Ak ste videli film Moxie, tak viete, o čom píšem.

Alebo iná situácia - gombíky na košeli držia len tak-tak a občas sa prihodí, že sa proste košeľa roztvorí v nevhodnom momente a sme centrom neželanej pozornosti... znova. Aby sme nepôsobili vulgárne, tak niekedy siahame po väčších číslach, v ktorých sa potom cítime aj väčšie, ako v skutočnosti sme.

Nie je to fér, nie je to okay. Klasické obchodné reťazce ignorujú tento fakt, a my sme potom často nútené ísť na pokraj síl, aby sme nejako zapadli do veľkostných tabuliek, pretože ideálny svet neráta s unikátnymi mierami. :)

 949e8910-afa8-47f4-9e3b-a152baa5d223jpg

 

Beyonce, Shakira, JLo a ja?

No nie je to len o prsiach. Boky a zadok sú ďalším úskalím, ktoré trápia nejednu z nás. Širšie boky tiež vedia poriadne zamiešať karty, keď chceme zapôsobiť. Všetko nám sedí, ale nevieme tie rifle, sukňu či šaty zapnúť práve pre naše boky a zadok. Ak raz nájdeme sukňu, ktorá sedí, zdá sa, že je na svete len tá jediná a desí nás možnosť, že by sa s ňou mohlo niečo stať. Ak si kúpime rifle, tak boky vytŕčajú a vznikajú záhyby alebo sa pri high waist strihu cítime ako v 3. mesiaci tehotenstva. Kupovanie šiat je tiež umenie, čo sedí perfektné hore, je sabotované dole... nič príjemné, nič závideniahodné, je tak?

Ďalší problém majú ženy, ktoré majú boky aj zadok výraznejší, ale v páse sú úzke. Potrebujeme väčšie číslo, aby nám kúsok prešiel cez zadok (nie všetko vieme obliecť cez hlavu) a keď sa dostane oblečenie na pás, odstáva a niet s tým veľmi čo robiť.

 

jon-tyson-yoY_kFaaOoY-unsplashjpghuha-inc-OfVESgqrbJc-unsplashjpg

Pocit nedokonalosti

Pri akomkoľvek probléme s oblečením nám klesá sebavedomie a nespokojnosť s vlastnou postavou nám neraz zamáva s psychikou. Preto je dôležité, aby sme nosili veci, ktoré nám nepripomínajú, že sme sa včera zase viac najedli a musíme sťahovať brucho alebo si dávať na tričko svetrík, aby sme zakryli, čo nechceme, aby bolo vidieť.

Už sa trošku do popredia dostáva body positive myslenie, ale stále to je pomerne novinka v našich končinách. Anka, ktorá založila HerSize, bola body positive person, odkedy sa poznáme. Mala rada svoje väčšie poprsie, nebránila sa to prejaviť a už vôbec nechcela svoje prednosti skrývať. V tomto bola pre mňa role model. Nie je to o tom, že si musíme vyčítať svoje „nedostatky“, ale naučiť sa ich prijať. Pretože to, čo mi na sebe neznášame, nám niekto druhý závidí a tak to ide dookola. Dôležité je cítiť sa vo svojom tele fajn a HerSize chce vašim postavám dopriať ten komfort, ktorý inde sotva nájdete.

0a955ced-fd57-4814-8dac-edcf137fb440jpg

Naším úsilím je riešiť problémy s výberom oblečenia a pomôcť všetkým ženám, aby sme sa nemuseli cítiť nekomfortne a nemuseli riešiť, či nám ten gombík nestrelí. V našich kúskoch budete mať gombíky pod kontrolou vy, a to, ktorý necháte rozopnutý, je čisto na vás milé žienky.

Nech sa vám naše kúsky nosia pohodlne, pretože vy ste unikátne číslo :)


Autorka: Veronika Kovalčíková

Späť na blog