HerSize v Mexiku

HerSize v Mexiku

Anna Horňáková

Už viac než dva roky dozadu, v čase okolo začiatku nového roku sme všetci počúvali o tom, že sa v Číne dejú veci a šíri sa tam vírus. To som si hovorila, že to k nám nepríde a do Mexika určite ideme.

V marci 2020, po tom, čo sa celé Slovensko zastavilo, som si povedala, že to za dva týždne prejde a v apríli do Mexika určite ideme.

2 years later 😂

Vysnená dovolenka sa konečne podarila. Štyri kamošky si šli pripomenúť staré dobré časy. No a aby ste si nemysleli, že sa budem len chváliť, ako som si užila slnko a teplo vo februári, na celú dovolenku som si okrem dvoch obyčajných tričiek (biele a čierne) vzala iba svoje HerSize veci.

Všetky moje nápady dostali reálnu podobu a nastal čas ich aj vyskúšať v záťažových podmienkach. Po 12-tich hodinách v lietadle z Viedne do Cancunu sme vystúpili na letisku a mojou prvou myšlienkou bolo: "Načo som si sem ťahala žehličku na vlasy?". S divným účesom som sa rýchlo zmierila a prijala fakt, že rovné uhladené vlasy pri vlhkosti 98 percent nemajú šancu.


Zbalila som sa do najnepraktickejšieho batohu na svete.

Nechceli sme veľkú cestovnú batožinu, pretože sme veľa cestovali a 4 krát sa presúvali na rôzne miesta. A tak predo mnou stála úloha, ako si zbaliť veci tak, aby sa nepokrčili, zmestili a nevážili viac ako 8 kíl. Sushi technika, roličkovanie alebo spisovne „zvitkovanie“ sa mi osvedčila najviac.

Poctivo som sa zbalila a v prvom hoteli som oľutovala rozhodnutie namiesto kufríka vziať batoh. Poznáte ten pocit, keď máte všetko precízne naskladané a potrebujete práve tú jednu vec, čo je na úplnom dne?! A ešte k tomu,  v žiadnom hoteli nebolo dostatok skríň, políc ani vešiakov pre 4 ženy.

Prírodná žehlička

Žehlenie je moja najmenej obľúbená činnosť. Vy ju obľubujete? Po praní radšej každú vec, ktorá má predpoklad sa pokrčiť, poriadne pretrepem a zavesím na vešiak, ako by som to mala žehliť. Ak niekam idem, zavesím si šaty do kúpeľne a vlhkosť zo sprchovania ma vždy na poslednú chvíľu zachráni a šaty či košele ešte trochu dorovná. 

Pre mňa zázrak, pre niekoho prírodný jav, mi pomohol aj v Mexiku. A ešte aj tá šialená vlhkosť vzduchu. Keďže sme mali maximálne 2 vešiaky na hlavu (ak vôbec), vždy som si deň vopred pripravila, čo si chcem obliecť a nechala ovzdušie robiť svoju prácu.


A čo my ženy s dotýkajúcimi sa stehnami?

Už roky som myslela na to, že vždy vždy vždy v lete hundrem, keď mám sukňu, je teplo a trú sa mi stehná o seba. Koľkokrát som si hovorila, že si pod sukňu musím kúpiť nejaké telové šortky alebo niečo, aby som si nespôsobila popáleniny tretieho stupňa. Tentokrát som si povedala, že je čas objaviť koleso! 😅

Spojiť minisukňu so šortkami! Heuréka! Dámy, predstavujem Vám sukňu, vďaka ktorej žiadna jazda na bicykli nebude nebezpečná, žiadne sedenie na letných terasách už nebude bolestivé. Žiadne odtlačky od stoličiek ani odreté stehná. Žiaden veterný deň nebude prekážkou! 

A to sme si veru to bicyklovanie po štvorprúdovke v Mexiku vyskúšali.


Teplo, piesok, mokré plavky, opaľovací krém a sušička

Takto by som stručne zhrnula úlohy, ktorým som podrobila letné oblečenie. Viem, že oblečenie, ktoré nestojí málo by bolo vhodné šetriť, no na druhej strane má oblečenie slúžiť nám a nie my jemu. Nechcem sa báť sadnúť si do piesku alebo sa natrieť opaľovacím krémom, len aby som nezašpinila či nezamastila nové veci. 

Jeden z opaľovacích krémov, ktoré sme používali, mal zázračný efekt. Efekt zeleného oblečenia. Áno, všetko oblečenie po ňom ostalo zelené.

Pre lepšiu predstavu, hocičo sme mali mokré, bola 99% šanca, že to ani za 2 dni nevyschne. Vlhko spôsobovalo to, že všetky veci akurát zatuchli. Kombinácia fľaky od opaľovacieho krému, jedla a zatuchnutosť nás doviedla k tomu, že sme si našli lokálnu práčovňu a rukami nohami vysvetlili milej pani, že si potrebujeme dať oprať a potrebujeme to najneskôr na druhý deň, pretože sme sa presúvali do iného mesta. Suma sumárum, všetky moje nové letné kúsky úspešne prešli testom sušenia. Nič sa nescvrklo a všetky fľaky zmizli.

Ak by mohli moje šaty hovoriť, určite by si pofrflali nad neopatrným zaobchádzaním, no zároveň by boli veľmi šťastné a spokojné, pretože maximálne splnili svoju funkciu, zažili jeden z najlepších výletov, oddýchli si a odniesli si domov spomienky na celý život.

PS: Kto by chcel nejaké tipy na výlety, pokojne mi napíšte.

Autorka: Anna Horňáková

Späť na blog